Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Κρύο καιρός για....χαμομήλι (μπαρδόν;;;) Οου γιες. Έκατσα προχτές βράδυ και έκανα μαζί με δύο ζευγάρια σκουλαρίκια από πολυμερικό (θα τα βάλω σε άλλο post το βράδυ) ένα σαπούνι melt and pour στο οποίο χαμομήλι το οποίο έβρασα και κράτησα το χαμομήλι (όχι το ρόφημα) για να το βάλω μέσα. Έβαλα στον πάτο του καλουπιού το βραστό χαμομήλι μαζί με διάφανη λιωμένη βάση σαπουνιού για να γίνει αυτό το πάνω μέρος του σαπουνιού και έστιψα μέσα μισή λεμονόκουπα. Στην συνέχεια και αφού κρύωσε και σκλήρυνε, έλιωσα λευκή βάση σαπουνιού στον φούρνο μικροκυμάτων, έβαλα μέσα μια κουταλιά της σούπας μέλι και 3-4 σταγόνες από το κίτρινο χρώμα pigment ειδικό για σαπούνια (δεν ήθελα να είναι πολύ κίτρινο το χρώμα καθώς ήδη το μέλι του δίνει μια κιτρινωπή απόχρωση).
Και ιδού το αποτέλεσμα. Το μόνο θέμα που είχα ήταν ότι έβαλα μάλλον πολύ χαμομήλι με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να στεγνώσει 100% το διάφανο σαπούνι (είχε πάνω πάνω στην επιφάνεια κάποια υγρασία). Το τίγκαρα με χαμομήλι δηλαδή και δεν μπόρεσε να σκληρύνει απόλυτα. Άλλη φορά θα βάλω πολύ λιγότερο χαμομήλι και μάλιστα δεν θα το βάλω κατευθείαν μετά το βράσιμο, θα το αφήσω να στραγγίξει ακόμα πιο πολύ, ώστε να μην περάσει η υγρασία του βραστού μέσα στο διάφανο σαπούνι.
Πάντως μυρίζει πολύ ωραία και απαλά, μυρίζω το μέλι και περιμένω πώς και πώς να το δοκιμάσω. Κράτησα για μένα αυτό το κομμάτι (που είχε την πιο πολύ υγρασία) και τα υπόλοιπα παραμένουν συσκευασμένα στο σπίτι.
edit: Το δοκίμασα και ένα έχω να πω: Γαματότατον! Όταν το πρωτοπάρεις στο χέρι σου μυρίζεις το χαμομήλι, στο πλύσιμο ο αφρός βγάζει προς τα έξω το φρεσκοστυμένο λεμόνι και αφού σκουπίσεις τα χέρια σου αναδύει ελαφρά το μέλι...άλλο πράμα σου λέω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου