Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Layers και swirls

Μιας και παρέλαβα μερικά φανταστικά αρωματικά έλαια από το εξωτερικό και είχα και αρκετή βάση για σαπούνι, είπα να δοκιμάσω να κάνω swirls στο σαπούνι μου. Tα swirls είναι οι κυματισμοί που δημιουργούνται μέσα στο melt and pour σαπούνι όταν έχουμε 2-3-4 διαφορετικά non bleeding (όπως δήποτε) χρώματα και μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο χωρίς να μπερδεύονται.
Όλα πήγαν πολύ καλά αλλά ίσως έπρεπε ή να μην περιμένω να σκληρήνει το ένα layer τόσο πολύ ή έπρεπε να το αφήσω λίγο πιο πολύ, δεν ξέρω, αλλά με την χρήση οδοντογλυφίδας και ενός ξύλινου κουταλιού έγιναν μερικά μικρά swirles. Θέλει μερικές ακόμα προσπάθειες για να γίνει πιο πετυχημένος ο κυματισμός και πιο μεγάλος για να φαίνεται πιο ωραίο. Έβαλα αρκετή διάφανη και λευκή βάση, χρώμα λιλά, μπλε, κίτρινο και κόκκινο και έπαιξα. Επειδή στο τέλος είδα πως δεν γίνανε αρκετοί κυματισμοί, τα ψιλοπήρα και έτσι στον πάτο του σαπουνιού έριξα λευκή βάση και ενώ σκλήρυνε έριξα πράσινο και κόκκινο χρώμα σε πιτσιλιές και επιτέθηκα με μια οδοντογλυφίδα. Αφού κρύωσε και αυτό έριξα για "πάτο" του σαπουνιού διάφανη βάση με λίιιιιιγο μπλε και έτοιμο.
Τώρα έγινε το άλλο κουφό. Ενώ ψεκάζω κανονικότατα με οινόπνευμα το κάθε layer ώστε να μην ξεκολλήσει μετά, σε δύο μπάρες σαπουνιού το πρώτο λευκό layer μου την έκανε και έφυγε. Και έτσι εμφανίστηκε από κάτω το επόμενο layer που ήταν διάφανο με λιλά ανακατεμένο με λευκή βάση για να κάνει swirl. Και έτυχε και πέτυχε μπορώ να πω.
Σε γενικές γραμμές, ήταν καλή η πρώτη προσπάθεια swirl και όλες οι μπάρες βγήκαν πολύ ωραίες. Για άρωμα έβαλα ένα απίστευτο αρωματικό λάδι που πήρα από έξω, οικολογικό και 100% ειδικό για σαπούνια και φιλικό για το δέρμα που μυρίζει σαν ίχνη λεβάντας με λεμόνι, δροσερό νερό και πράσινα βρεγμένα φύλα, απίστευτη μυρωδιά. Κράτησα ένα σαπούνι για μένα να έχω στο γραφείο και τα χέρια μου είναι μμμμ....μμμμ...μμμμμ, απαλά και μυρωδάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου